Opbevaring af brænde

Sørg altid for at der er luft hele vejen rundt om din brændestabel på en måde så luften frit kan cirkulere omkring dit kløvede brænde. Hvis ikke luften har mulighed for at cirkulere omkring brændet, så fugten langsomt kan komme ud, risikere du at dit brænde begynder at rådne.
Derfor er det også vigtigt, hvis du opbevarer dit træ udendørs under halvtag, at sørge for at holde græs, planter og ukrudt væk fra brændet, da det vil tilfører fugt.
Sørg også for at have dit træ hævet fra jorden gerne 15-20 cm. Dette vil også hjælpe til at fugten ikke så nemt trænger ind i træet. En gammel EU-palle eller engangspalle er perfekt til formålet. Hvis der er et større lager eller byggemarkedet i nærheden af hvor du bor kan du prøve at høre om de har et par paller du kan få lov at afhente gratis.

Når du stabler dit kløvede brænde så før for at endefladerne vender udad. På den måde tørrer brændet hurtigst. Årerne løber på tværs af træet og derfor er det i enderne af træet at fordampningen sker.
Undgår at kløve dit træ i for store stykker. Hold dig til stykker på 10-12 cm i tværsnit, ellers vil træet være meget længe om at tørre så det er klar til fyring.
Du bør undgå at pakke dit træ ind i plastic eller have en pressening liggende tæt over træet, da det vil holde på fugten og gøre tørringsprocessen længere.

Følger du disse råd og sørge for at opbevare dit træ et tørt sted med masser af ventilation omkring dit brænde, vil det normalt være klar til fyring 6-12 måneder efter at træet er kløvet. Er det helt frisk træ du har kløvet skal du nok forvente at lade træet ligge et års tid før det er tørt. Et godt råd kan være at slå to stykker træ mod hinanden. Giver det er skarp klar lyd, er træet klar til at give dig varme i stuen.

Brugt brændekløver

Leder du efter en brugt brændekløver, kan det være en god ide at tage et kig på den blå avis eller gul og gratis, hvor du ofte kan spare en del i forhold tril prisen på en ny brændekløver. Ulempen ved en brugt brændekløver er at garantien ofte er udløbet, og hvis den går i stykker dagen efter du har købt den, er pengene somregel tabt.

Udlejning af brændekløver

Har du kun brug for en brændekløver et par gange om året kan det godt betale sig at undersøge priserne for leje af en brændekløver. I vores artikel om udlejning af brændekløvere kan du læse mere mere om leje af brændekløvere og hvor du har mulighed for at leje en brændekløver. Klik her for at komme til aftiklen

Copyright 2011 Brændekløvere | Opbevaring og tørring af brænde. All Rights Reserved.
Joomla theme by hostgator coupons