Guide til valg af brændekløver

Leder du efter en brændekløver, men ved ikke hvilket type du skal gå efter så læs videre her, hvor vi vil komme ind på fordele og ulemper ved forskellige typer af brændekløvere – lodrette brændekløvere og vandrette brændekløvere.

Brændekløvere kan inddeles i 3 størrelser/kategorier:
Små: Elektrisk, vandret kløvning og tryk på op til 6 tons.
som f.eks. Power split 370H
Mellem: Elektrisk, vandret kløvning og tryk på 6-10 tons.
som f.eks. Power split 600H
Store: Benzin, lodret kløvning og tryk på 6-30 tons.
som f.eks. Powersplit 600VG Benzin

Inden køb af en brændekløver, bør du tænker over dine behov for netop den brændekløver du har brug for, og stille dig selv nogle spørgsmålet til dit valg af køb af brændekløver.
Det kunne være ting som:

Kløver du kun brænde et par gange om året ?
Brændekløverens hastighed ?
Er brændekløveren ergonomisk god at betjene ?
Har du brug for en brændekløver med god mobilitet ?
Hvor store stykke træk skal brændekløveren kunne tage ?
Brændekløverens støjniveau ?

Brændekløvere fås i alle prisklasser fra ca. 1.500 og op til mange mange tusinde kroner. Det er klart at hvis du kun har brug for at kløve brænde et par gange om året, så vil en billig kvalitets brændekløver til et par tusinde i langt de fleste tilfælde kunne opfylde dine behov.
Har du derimod brug for din brændekløver flere gange om uden. Måske har du en lille virksomhed der sælger brænde, så er det nødvendigt at kigge nærmere på ergonomien, styrken og hastigheden på brændekløveren.

De ting du bør kigge efter når du vælger en brændekløver er ting som: kløvelængde, motorstørrelse, ergonomi, hastighed og mobilitet.

Kløvelængde og hastighed:
Med kløvelængde menes der hvor langt et stykke brænde som brændekløveren kan rumme. Brændekløvere har ofte en kløvelængde på mellem 35 - 110 cm. Kløvelængden på de små og billige brændekløvere er næsten altid fast, hvor du på de store modeller af brændekløvere ofte har mulighed for at regulerere kløvelængden alt efter hvilken størrelse brænde du arbejder med.
Det har den fordel at hvis du f.eks. har en stor stak brænde af ca. 30 cm, så kan du justere brændekløveren sådan at stemplet kun går 30 cm tilbage/op, frem for 50 cm. På den måde spare du tid både når brændekløveren gør frem og tilbage.

Motoren og mobilitet:
Som ved de fleste andre motoriserede haveredskaber fås brændekløvere både med el eller benzinmotor.
Fordelen ved en elektrisk brændekløver er bl.a. at den næsten altid er billigere end en benzindreven, samtidig er den også støjsvag. Vælger du en elektrisk brændekløver skal du være opmærksomhed på om det er en model til 220 eller 380 volt.
En benzindrevet brændekløver har den fordel at den er mere mobil. Du kan bruge den overalt og er ikke afhængig af ledninger og en strømkilde. En brændekløver med benzinmotor er også ofte kraftigere end en elektrisk model.
En elektrisk brændekløver kan flække brænde med et tryk fra ca. 4 til 10 tons alt efter model, hvorimod en benzin brændekløver normalt vil yde et tryk på 6-30 tons.

Ergonomi:
Skal du kløve træ i længere tid er det vigtigt at kigge på efter brændekløverens ergonomi.
En lille vandret brændekløver har en meget lavt arbejdshøjde, derfor vil det være en fordel at hæve den. Det kan du f.eks. gøre ved at købe et bord til den, eller stille den op på nogle kasser, en trailer, eller hvad du nu kan finde på for at få brændekløveren hævet så den er behagelig at arbejde med.
De store lodrette brændekløvere har som standard en god ergonomi med en arbejdshøjde på omkring 70 cm og er nemmere at arbejde med hvis du skal kløve i lang tid. Ulempen ved dem er at normalt er meget tunge, og kan være lidt mere besværlige at flytte rundt med.

Hvilken brændekløver skal du så vælge ?
Ud fra ovenstående kan du måske få en ide om hvilken type brændekløver du har brug for.
Køber du et par rummeter brænde i ny og næ som skal kløves vil en af de små modeller være udmærkede til dit forbrug. De kan fås for et par tusinde og kan kløve brænde på op til 50 cm. Et fornuftig valg kunne være denne: Powersplit 520H
Kløver du også lidt brænde for venner og bekendte og har behov for at kløve en del brænde, kunne du overveje en af de lodrette elektriske brændekløvere. De er gode og hurtige at arbejde med.
Et fornuftig valg til en ”hobby-kløver” kunne være denne model: Power split 600V den fås både til 220 eller 380 volt, samt en benzin version.
Har du en lille forretning hvor du kløver store mænger brænde, både hjemme og ude ved dine kunder, bør du se efter en af de mobile benzindrevne brændekløvere. Der kunne den helt store brændekløver fra Texas Power split 2000VH måske være et oplagt valg.

Brugt brændekløver

Leder du efter en brugt brændekløver, kan det være en god ide at tage et kig på den blå avis eller gul og gratis, hvor du ofte kan spare en del i forhold tril prisen på en ny brændekløver. Ulempen ved en brugt brændekløver er at garantien ofte er udløbet, og hvis den går i stykker dagen efter du har købt den, er pengene somregel tabt.

Udlejning af brændekløver

Har du kun brug for en brændekløver et par gange om året kan det godt betale sig at undersøge priserne for leje af en brændekløver. I vores artikel om udlejning af brændekløvere kan du læse mere mere om leje af brændekløvere og hvor du har mulighed for at leje en brændekløver. Klik her for at komme til aftiklen

Copyright 2011 Brændekløvere | Valg af Brændekløver | Find Brændekløver her.. All Rights Reserved.
Joomla theme by hostgator coupons